Antoon Rensen hypnotherapie, stresstherapeut en relatietherapeut Nieuwegein, Utrecht

  Home - Kan ik u helpen? Wie is Antoon Rensen? Hypnotherapie en trance Relatietherapie Nieuwegein Welke klachten behandel ik? Wat kost het? Mijn therapeutische toepassingen Hoe beoordeelt u mij als therapeut? Literatuur over hypnose e.d. Links mbt hypnose Over liefde en energie Test uw stress Contact en routebeschrijving

Relatietherapie Nieuwegein


Een relatie dient iets toe te voegen aan je persoonlijke geluksgevoel. Idealiter kun je het goed vinden met jezelf, maar biedt het leven met een partner nog meer mogelijkheden om van het leven te genieten. Als dat bij jullie ooit het geval was, maar nu niet meer zo is, kan relatietherapie goede hulp bieden. Verlies van verlangens, uiteenlopen van interesses, angst, frustraties: ik zal nagaan wat jullie basisbehoeften en jullie werkelijke verlangens zijn. Als er ook nog maar een klein vlammetje brandt, reik ik je mogelijkheden aan weer een duurzaam en stimulerend relatiepatroon te vinden.

Elkaar opnieuw als maatje te gaan ervaren, in plaats van als bedreiging.Doel

De relatie redden of - als dat niet meer mogelijk of wenselijk is - zodanig afsluiten dat beide partijen er vrede mee hebben en zelfstandig verder kunnen. De redenen dat cliŽnten bij mij komen voor relatietherapie zijn heel divers. Sommigen lijden onder voortdurende misverstanden of structurele aanvallen van hun partner, anderen worden geconfronteerd met ernstige seksuele problemen en weer anderen vragen zich af of hun relatie nog wel de moeite loont om in stand te houden.
Altijd gaat het om problemen waar je met zijn tweeŽn niet uitkomt.

Pre-mediation

Steeds vaker word ik ook gevraagd een pre-mediationtraject te begeleiden. Juridisch advies werkt vaak polariserend en is duur. Het kiezen voor mediaton is bij scheiding vaak verstandiger dan het inschakelen van advocaten. De mediator zoekt naar conflictvermijdende oplossingen. Het tarief van een goede mediator is aanmerkelijk hoger dan dat van mij. Daarom begeleid ik steeds vaker het traject tussen het nemen van een definitief besluit om de relatie te beŽindigen en het moment dat er via mediation afspraken gemaakt moeten worden. Want ook voor mediation geldt: je zult wel met elkaar moeten kunnen communiceren!
En leren conflictvermijdend te communiceren is ťťn van mijn specialiteiten.Beschrijving van de sessies

Ik behandel zowel stellen tegelijkertijd als de individuele partners. Meestal doe ik afwisselend individuele en duosessies.
In de individuele sessie benut ik vaak mijn kunde als hypnotherapeut om persoonlijke problematiek - die altijd negatieve invloed heeft op de relatie - op te sporen en op te lossen. Op dit punt ga ik dieper dan de meeste relatietherapeuten, omdat hier vaak de onderliggende oorzaak van de relatieproblemen liggen.
In de duosessies gaat het voornamelijk over de interactie en manieren van communiceren. Aan de hand van voorbeelden en modellen (bv. transactionele analyse) laat ik zien waar het tussen jullie fout gaat en hoe dat kan worden opgelost.

Tijdens de sessies observeer ik voortdurend en alles wat mij daarbij opvalt bespreek ik.
Ik tracht - zonder oordeel! - met jullie samen een adequate manier te vinden om jezelf uit te drukken en met elkaar te communiceren. Dingen die niet worden uitgesproken, wederzijdse claims, eisen, pogingen de ander te veranderen en onverdraagzaamheid komen zo aan het licht en kunnen dan worden aangepakt. Vanaf de eerste sessie verstrek ik onmiddellijk toepasbare tips om de onderlinge sfeer te verbeteren.

Duur van een behandeling

Relatietherapie duurt enkele weken tot hoogstens een half jaar met een frequentie van 1,5 uur per week of per 2 weken. Dat hangt af van de aard van de problematiek en hoe we samen de ontwikkelingsmogelijkheden inschatten.